VI Regaty Kajakowe – podsumowanie

W minioną niedzielę, 23.06.2019 r. już po raz szósty dzięki Burmistrzowi Miasta i Gminy Wronki, a także ogromnemu zaangażowaniu członków Stowarzyszenia Przyjaciół Żeglarstwa RINGABULINA oraz Harcerzy z 5 Wodnej Drużyny Harcerskiej im. Floriana Marciniaka odbyły się regaty kajakowe w Samołężu.

Tegorocznym znakiem rozpoznawczym regat była nie tylko wyśmienita pogoda i duch zdrowej rywalizacji ale także ogromna frekwencja, z czego niezmiernie jesteśmy dumni. Każda z kategorii cieszyła się dużą popularnością, jednak ilość par biorących udział w kategorii „Razem bezpieczniej” przerosła nasze najśmielsze oczekiwania. W tym roku wystartowało w niej bowiem aż 30 osad!

Przez cały czas trwania regat w hangarze Harcerskiego Ośrodka Wodnego można było skosztować słodkości, napić się kawy i herbaty oraz nawodnić organizm zimnymi napojami; natomiast po wyczerpującej rywalizacji można było uzupełnić stracone kalorie zajadając się pyszną grochówką.

Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy oraz drobny upominek, a zwycięzcy poszczególnych kategorii zostali uhonorowani medalami wręczonymi przez Burmistrza oraz Radnych MiG Wronki.

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom oraz śmiałkom, którzy podjęli się udziału w zabawie i zapraszamy w przyszłym roku.